نمونه‌های نقشه سایت XML و بهترین روش‌های سئو

اگر نقشه سایت را با گروهی از سئوکارها ارائه کنید، ممکن است نظرات مختلفی در مورد اینکه آیا به آن نیاز دارید یا خیر بشنوید. برخی از سئوکارها به شما می گویند که گوگل به اندازه کافی باهوش است که ساختار سایت شما را آشکار کند و برای درک نحوه خزیدن سایت شما به فایل های نقشه سایت XML نیاز ندارد. دیگران اصرار دارند که این بخش مهمی از سئو فنی است.

در واقع، خود گوگل می‌گوید که بیشتر وب‌سایت‌ها از داشتن نقشه سایت سود می‌برند و «می‌تواند خزیدن در سایت‌های بزرگ‌تر یا پیچیده‌تر یا فایل‌های تخصصی‌تر را بهبود بخشد».

به کمک سئو نیاز دارید؟

بیایید در مورد اینکه چگونه خدمات سئو ما می تواند به کسب و کار شما کمک کند تا توجهی را که شایسته آن است داشته باشد، صحبت کنیم.

در نهایت، نقشه سایت خزیدن و فهرست بندی سایت شما را برای گوگل و سایر موتورهای جستجو آسان تر می کند و شانس شما را برای نمایش در نتایج جستجو افزایش می دهد. حتی اگر گوگل بتواند صفحات وب شما را به تنهایی کشف کند، چرا کار گوگل ربات ها را آسان تر نمی کند، بودجه خزیدن خود را به حداکثر نمی رساند و مطمئن نمی شود که گوگل صفحات مورد نظر شما را پیدا می کند؟

در این مقاله توضیح خواهم داد که نقشه های سایت XML و HTML چیست و چرا باید از آنها استفاده کنید. من همچنین یک نمونه نقشه سایت XML را تجزیه و تحلیل خواهم کرد تا بتوانید دقیقاً ببینید که چیست و بهترین شیوه های نقشه سایت را که می توانید در حال حاضر پیاده سازی کنید به اشتراک بگذارید.

نقشه سایت XML چیست؟

نقشه سایت XML یک فایل متنی حاوی URL های قابل نمایه سازی در وب سایت شما است. این زبان به زبان نشانه گذاری توسعه پذیر ارائه شده است که بیشتر با نام XML شناخته می شود. قالب XML سازگار با وب است و خواندن آن برای خزنده های وب آسان است.

چرا وب سایت من به نقشه سایت XML نیاز دارد؟

عملکرد اصلی نقشه سایت کمک به موتورهای جستجو برای یافتن صفحات مرتبط در وب سایت شما و فهرست کردن آنهاست. آنها همچنین به ربات های خزنده کمک می کنند تا بفهمند سایت شما چگونه ساختار یافته است.

در حالی که گنجاندن صفحات در نقشه سایت XML تضمین نمی کند که Google آنها را فهرست کند، اما یافتن و خزیدن آنها را برای Googlebot آسان تر می کند. اگر وب‌سایت بسیار بزرگی دارید یا استراتژی پیوند داخلی ندارید، نقشه سایت XML شما همه صفحات شما را قابل کشف می‌کند – از جمله صفحات یتیمی که از صفحات دیگر سایت شما به آنها پیوند داده نشده است.

اکنون که فهمیدید چرا داشتن نقشه سایت مهم است، بیایید به سه نمونه نقشه سایت که می توانید در وب سایت خود قرار دهید نگاهی بیاندازیم.

مثال نقشه سایت XML

بیایید یک مثال نقشه سایت XML را تجزیه و تحلیل کنیم تا ببینیم در زندگی واقعی چگونه به نظر می رسد.

در اینجا یک مثال معمولی sitemap.xml از سایت ما آمده است:

https://victoriousseo.com/sitemap_index.xml

این برای سایت وردپرس ما است و به صورت پویا توسط افزونه Yoast SEO ما ایجاد شده است.

در اینجا یک نمونه نقشه سایت XML به نظر می رسد:

نمونه نقشه سایت XML که لیست تمام صفحات را در victoriousseo.com نشان می دهد

همه نقشه های سایت XML شبیه این نقشه سایت نمونه نیستند. نقشه سایت ما طوری قالب بندی شده است که برای انسان قابل خواندن باشد، اما گاهی اوقات، نقشه سایت XML مانند HTML خام به نظر می رسد. به هر حال، هدف اصلی نقشه های XML خواندن توسط کاربران نیست، بلکه کمک به موتورهای جستجو برای درک موضوع سایت شما است.

در اینجا یک مثال پویا sitemap.xml برای سایت Victorious آورده شده است:

https://victoriousseo.com/sitemap_index.xml

مثال فهرست نقشه سایت XML که نقشه های سایت xml مختلف مرتبط با victoriousseo.com را نشان می دهد

این نوع خاصی از نقشه سایت است که به آن فهرست نقشه سایت می گویند. پیوندهایی به چندین نقشه سایت برای وب سایت ما در خود جای داده است. با کلیک بر روی https://victoriousseo.com/post-sitemap.xml شما را به نقشه سایت وبلاگ ما هدایت می کند، در حالی که سایر پیوندها شما را به زیر شاخه های دیگر می برند.

نمونه نقشه سایت HTML

یکی دیگر از نمونه های نقشه سایت گوگل، نقشه سایت HTML است که به عنوان نقشه سایت بصری نیز شناخته می شود. درست مانند نقشه سایت XML نمونه، نقشه سایت HTML تمام صفحاتی را که می خواهید ایندکس شوند فهرست می کند.

نقشه های سایت HTML چند منظوره هستند. آنها معمولاً درست شبیه یک صفحه معمولی در سایت شما ساخته می شوند و شامل یک منوی ناوبری، پاورقی و هر چیز دیگری هستند که ممکن است انتظار داشته باشید در یک صفحه ببینید. در حالی که آنها نسبت به نقشه های سایت XML کاربر پسندتر هستند و برای خواندن توسط انسان طراحی شده اند، اما همچنان برای روبات های موتورهای جستجو مفید هستند.

اگر می خواهید یک نمونه نقشه سایت HTML را ببینید، نقشه ما را بررسی کنید:

https://victoriousseo.com/site-map/

نمونه نقشه سایت html که صفحات مختلف را در victoriousseo.com نشان می دهد

اگر یک سایت وردپرسی دارید، می توانید از یک افزونه برای ایجاد نقشه سایت HTML استفاده کنید.

بهترین روش های نقشه سایت

اکنون که چند نمونه از نقشه سایت را به اشتراک گذاشتم، بیایید بهترین روش هایی را که باید هنگام ایجاد نقشه سایت دنبال کنید، مرور کنیم. این بهترین شیوه ها برای نقشه های سایت XML و HTML اعمال می شود.

1. از نقشه سایت پویا استفاده کنید

داشتن نقشه سایت تولید شده به صورت خودکار برای وب سایت های بزرگ بسیار مهم است. هر زمان که صفحه ای را اضافه، به روز یا حذف می کنید، نقشه سایت پویا شما به طور خودکار به روز می شود.

2. تمام صفحات مهم خود را فهرست کنید

مطمئن شوید که نقشه سایت شما حاوی تمام صفحاتی است که می خواهید ایندکس شوند. در غیر این صورت، ممکن است متوجه شوید که صفحات جدیدتر شما به سرعت ایندکس نمی شوند.

3. نقشه سایت خود را در دسترس قرار دهید

نقشه سایت شما باید دقیقاً جایی باشد که گوگل انتظار دارد آن را پیدا کند. اگر موتورهای جستجو هنگام تلاش برای دسترسی به نقشه سایت شما با خطای 404 مواجه شوند، ممکن است طول بکشد تا سایت شما را فهرست کنند و ساختار وب سایت شما را درک کنند.

4. URL های Noindex را از نقشه سایت خود حذف کنید

نقشه‌های سایت به بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا وب‌سایت شما را به‌درستی پیمایش کرده و بخزند. افزودن صفحات noindex به نقشه سایت شما باعث سردرگمی موتورهای جستجو می شود و ممکن است بر بودجه خزیدن شما تأثیر منفی بگذارد.

من به طور کلی توصیه می‌کنم صفحات بایگانی را از نقشه سایت XML خود حذف کنید و آنها را نیز بدون فهرست گذاری کنید (مثلاً صفحات دسته‌بندی وبلاگ، صفحات برچسب، صفحات نویسنده، صفحات آرشیو تاریخ و غیره). فقط صفحات متعارف باید در نقشه سایت شما گنجانده شوند.

5. تغییر مسیرها را وارد نکنید

فایل های XML شما فقط باید شامل URL های منتشر شده باشد. اگر URL را حذف می کنید یا از تغییر مسیر 301 استفاده می کنید، مطمئن شوید که آن URL را از فایل نقشه سایت XML خود حذف کرده اید. نقشه سایتی که به صورت پویا ایجاد شده است به طور خودکار این کار را برای شما انجام می دهد.

6. نقشه سایت خود را در Your Robots.txt قرار دهید

همچنین بهترین تمرین این است که نقشه سایت XML خود را در فایل robots.txt سایت خود نگه دارید. فایل robots.txt شما جزئیاتی را که خزنده‌های جستجوگر باید فهرست‌بندی کنند و کدام دایرکتوری‌ها را نباید ایندکس کنند، نشان می‌دهد. ارائه نقشه سایت XML خود در یک فایل به وضوح نشان می دهد که می خواهید گوگل و سایر موتورهای جستجو به آن دسترسی داشته باشند و آن صفحات را فهرست کنند.

7. پوشش شاخص خود را در کنسول جستجوی گوگل بررسی کنید

اگر نقشه سایتی دارید که به خوبی نگهداری می شود، می توانید دوباره بررسی کنید که گوگل تعداد صفحاتی را که انتظار دارید ایندکس می کند.

به “پوشش” در نوار کناری سمت چپ کنسول جستجوی گوگل بروید تا ببینید کدام صفحات ایندکس شده و کدام یک حذف شده اند.

گزارش پوشش شاخص

8. تعمیر و نگهداری منظم نقشه سایت را انجام دهید

نقشه سایت XML خود را به طور منظم بررسی کنید و در صورت نیاز آن را به روز کنید. اطمینان حاصل کنید که هیچ خطایی وجود ندارد که بتواند از دسترسی خزنده های موتورهای جستجو به آن جلوگیری کند.

9. نقشه سایت خود را در کنسول جستجوی گوگل آپلود کنید

اگر تغییرات قابل توجهی در نقشه سایت خود ایجاد کردید، نقشه سایت جدید خود را در کنسول جستجوی گوگل آپلود کنید.

نحوه ایجاد نقشه سایت

اگر می خواهید نقشه سایت را از ابتدا ایجاد کنید، از ویرایشگر متنی مانند Notepad استفاده کنید که به شما امکان می دهد سند خود را به عنوان یک فایل XML ذخیره کنید. شما باید از طرح پروتکل نقشه سایت استفاده کنید که می توانید آن را در Sitemaps.org پیدا کنید.

این می تواند یک فرآیند وقت گیر باشد – به خصوص اگر وب سایت بزرگی دارید. به علاوه، هر زمان که صفحات جدیدی اضافه می کنید، باید نقشه سایت خود را به صورت دستی به روز کنید.

به جای استفاده از یک الگوی نقشه سایت یا ایجاد آن از ابتدا، از ابزاری مانند Yoast استفاده کنید که یک نقشه سایت پویا ایجاد و به روز می کند. به این ترتیب احتمال خطا را کاهش می دهید و راحت تر می توانید نقشه های سایت خود را نگهداری کنید.

پس از تهیه نقشه سایت، URL را به کنسول جستجوی گوگل ارسال کنید. در حالی که گوگل در نهایت آن را به تنهایی پیدا می کند، ارسال آن از طریق GSC روند کشف را تسریع می کند.

اطلاعات درونی را در مورد نحوه انجام سئو کسب کنید

نقشه سایت XML تنها یکی از اجزای سئوی خوب است. چک لیست سئوی ما را دانلود کنید تا بیاموزید چگونه به مشتریان خود کمک می کنیم تا ترافیک ارگانیک معناداری را هدایت کنند که به نتایج نهایی تبدیل می شود.

چک لیست سئو

چک لیست سئو و ابزارهای برنامه ریزی

آیا آماده اید که سوزن را روی سئوی خود حرکت دهید؟ چک لیست تعاملی و ابزارهای برنامه ریزی را دریافت کنید و شروع کنید!

سئو PBN | خبر های جدید سئو و هک و سرور