در آخر هفته، گوگل سیاست حفظ حریم خصوصی خود را به روز کرد تا به این شرکت اجازه دهد اطلاعاتی را که مردم به صورت آنلاین به اشتراک می گذارند برای آموزش مدل های هوش مصنوعی خود جمع آوری و تجزیه و تحلیل کند.
گوگل می گوید از این اطلاعات برای بهبود خدمات خود و توسعه محصولات جدید مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده خواهد کرد.
به روز رسانی خط مشی رازداری گوگل به شرح زیر است:
«Google از اطلاعات برای بهبود خدمات ما و توسعه محصولات، ویژگیها و فناوریهای جدید استفاده میکند که به نفع کاربران و عموم باشد. برای مثال، ما از اطلاعات در دسترس عموم برای کمک به آموزش مدلهای هوش مصنوعی Google و ساخت محصولات و ویژگیهایی مانند Google Translate، Bard، و قابلیتهای هوش مصنوعی Cloud استفاده میکنیم.»
در اینجا اطلاعات بیشتری در مورد تغییر در سیاست ها و معنای آن برای کاربران اینترنت آورده شده است.
تغییر از مدل های زبانی به مدل های هوش مصنوعی
خط مشی به روز شده نشان دهنده تغییر واضحی از شرایط خدمات قبلی Google است.
قبل از بهروزرسانی آخر هفته، خطمشی Google گفته بود که از دادههای افراد برای بهبود مدلهای «زبان» استفاده میکند.
اکنون، Google این حق را برای خود محفوظ میدارد که از دادههای افراد برای بهبود همه مدلها و محصولات «AI» خود، از جمله سیستمهای ترجمه، سیستمهایی که متن تولید میکنند و خدمات هوش مصنوعی ابری، استفاده کند.
Google تغییرات را در صفحه آرشیو خط مشی رازداری خود برجسته می کند (سبز نشان دهنده اطلاعات جدید اضافه شده است):
به طور معمول، سیاست های حفظ حریم خصوصی، شرکت ها را به جمع آوری داده هایی که کاربران به طور مستقیم ارائه می کنند محدود می کند. با خطمشی جدید گوگل، این شرکت میتواند از هر اطلاعاتی که مردم بهصورت عمومی آنلاین ارسال میکنند، استفاده کند.
نگرانی های حریم خصوصی
استفاده از سیستمهای هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل پستهای آنلاین افراد، نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی را افزایش میدهد.
فناوریهای هوش مصنوعی مانند Bard Google و ChatGPT OpenAI ممکن است پستها، نظرات و سایر محتوای آنلاین افراد را دریافت کرده و مجدداً از آنها استفاده کنند.
اگرچه هر چیزی که به صورت عمومی به صورت آنلاین پست می شود توسط هر کسی قابل مشاهده است، نحوه استفاده از آن اطلاعات در حال تغییر است. نگرانی اصلی جابجایی از سازمان بهداشت جهانی می تواند به داده ها دسترسی داشته باشد چگونه می توان از آن استفاده کرد.
علاوه بر این، قانونی بودن این روش جمع آوری داده ها هنوز در هوا باقی مانده است.
همانطور که به جلو می رویم، از دادگاه ها انتظار داشته باشید که با مسائل پیچیده حق نسخه برداری دست و پنجه نرم کنند.
خراش دادن وب
موضوع خراش دادن وب توجه چهرههای برجسته فناوری مانند ایلان ماسک را به خود جلب کرده است، که در مورد نگرانیهای خود صحبت میکند و حتی چندین اشتباه اخیر توییتر را به خاطر تلاشهای پلتفرم برای جلوگیری از استخراج دادهها مقصر میداند.
در آخر هفته، توییتر تعداد توییتهایی را که کاربران میتوانستند در روز مشاهده کنند، کاهش داد و این سرویس را تقریبا غیرقابل استفاده کرد. مشک نسبت داده این به یک پاسخ ضروری به “خراش داده” و “دستکاری سیستم” است.
رواج شیوه های خراش وب غول های فناوری اکنون یک بحث محوری در بحث استفاده از داده های مصرف کننده و بحث حفظ حریم خصوصی است.
چگونه از داده های خود محافظت کنیم
اگر نگران تغییرات در سیاست حفظ حریم خصوصی گوگل هستید، در اینجا چند قدم وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از استفاده گوگل از داده های شما برای آموزش سیستم های هوش مصنوعی خود بردارید:
- فقط اطلاعاتی را به صورت عمومی منتشر کنید که با هر کسی، از جمله Google، دسترسی و استفاده از آن راحت هستید.
- از کنترلهای حریم خصوصی Google استفاده کنید. به حساب Google خود بروید و تنظیمات حریم خصوصی خود را بررسی کنید. میتوانید از گزینههایی مانند «فعالیت وب و برنامه»، «سابقه مکان» و «فعالیت صوتی و صوتی» انصراف دهید.
- از خدمات جایگزین استفاده کنید. به جای استفاده از سرویسهای Google مانند جستجو، جیمیل، یوتیوب، کروم و غیره، میتوانید به ارائهدهندگان جایگزین با خطمشیهای رازداری سختگیرانهتر بروید. گزینهها عبارتند از DuckDuckGo برای جستجو، ProtonMail برای ایمیل، Vimeo برای اشتراکگذاری ویدیو و Brave برای مرور وب.
- هنگام استفاده از خدمات Google، حالت ناشناس یا مرور خصوصی را فعال کنید.
- قبل از استفاده از آنها، خطمشیهای رازداری برای وبسایتها، برنامههای تلفن همراه یا سایر سرویسها را بخوانید. مراقب کسانی باشید که می گویند داده های شما را با Google به اشتراک می گذارند.
- مستقیماً با Google تماس بگیرید تا نگرانیهای خود را درباره نحوه استفاده از دادههای شما برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی آن بیان کنید.
به طور خلاصه
به روز رسانی گوگل که به شرکت اجازه می دهد تا داده های عمومی را برای آموزش سیستم های هوش مصنوعی خود جمع آوری و تجزیه و تحلیل کند، مسائل مهمی را برجسته می کند.
اولاً، با پیشرفتهتر شدن فناوریهای هوش مصنوعی، شرکتهای فناوری تمایل بیشتری به دادهها دارند. با این حال، این جمع آوری داده ها باید به صورت قانونی و اخلاقی و با رضایت و آگاهی کاربران در مورد نحوه استفاده از اطلاعات آنها انجام شود.
دوم، مردم باید با تفکر تصمیم بگیرند که چه چیزی را به صورت آنلاین به اشتراک می گذارند و آگاه باشند که پست های عمومی ممکن است به روش هایی استفاده شوند که پیش بینی آنها دشوار است.
در حالی که هوش مصنوعی نوید مزایای بسیاری را می دهد، چالش های جدیدی را معرفی می کند که باید برای ساختن آینده ای مسئولانه با هوش مصنوعی بر آنها غلبه کنیم.
تصویر ویژه: عکاسی یان دوار/شاتراستاک