مایکروسافت در آخرین اقدام خود برای افزایش مقیاسپذیری و عملکرد بارهای کاری با کارایی بالا، استارتآپ Fungible واحد پردازش داده (DPU) را خریداری کرد. مایکروسافت که روز دوشنبه این خرید را اعلام کرد، گفت که مهندسان Fungible به تیم مهندسی زیرساخت مرکز داده مایکروسافت خواهند پیوست.
مدیرعامل سابق Juniper، پرادیپ سیندو و مدیر عامل سابق اپل برای مهندسی برتراند سرلت، Fungible را در سال 2016 تاسیس کردند. در حالی که هیچ یک از این دو شرکت شرایط قرارداد را فاش نکردند، گزارشهای ماه گذشته نشان داد که مایکروسافت Fungible را به قیمت 190 میلیون دلار خریداری کرده است. گزارش شده است که Fungible بیش از 300 میلیون دلار سرمایه گذاری خطرپذیر از SoftBank’s Vision Fund و Northwest Ventures جمع آوری کرده است.
انتظار می رود تقاضا برای DPU ها، ریزپردازنده هایی که در سرورها و زیرساخت های مرکز داده اجرا می شوند، با افزایش برنامه های کاربردی داده مرکزی شتاب بیشتری بگیرد. DPU ها، همچنین به عنوان “NIC های هوشمند” شناخته می شوند، برای پردازش داده ها به طور قابل توجهی سریعتر از CPU ها طراحی شده اند.
طبق پیشبینی Allied Market Research، بازار DPU در سال 2021 554 میلیون دلار بود. با پیشبینی نرخ رشد ترکیبی 27 درصدی سالانه، به دنبال این باشید که بازار تا سال 2031 به 5.5 میلیارد دلار برسد. علاوه بر بنیانگذاران کهنهکار، Fungible در سال 2021 از اریک هیز از مدیران سابق Broadcom و Marvell به عنوان مدیرعامل استفاده کرد. هیز توبی اوون، مدیر سابق NetApp و Rackspace را به خدمت گرفت. به عنوان معاون محصول
سال گذشته، Fungible برنامه شریک FunPX خود را راه اندازی کرد که شامل راه اندازی یک پورتال شریک با ثبت معامله بود. قابل تعویض، تیمهای حساب کانال منطقهای را اضافه کرد و شروع به ارائه داراییهای تولید تقاضا کرد.
چرا مایکروسافت Fungible را خریداری کرد؟
باید دید که آیا مایکروسافت برنامه شریک را دست نخورده نگه خواهد داشت یا خیر.

گیریش بابلانی از مایکروسافت
گیرش گفت: “اعلام امروز بیشتر نشان دهنده تعهد مایکروسافت به سرمایه گذاری های متمایز درازمدت در زیرساخت مرکز داده ما است که طیف گسترده ای از فناوری ها و پیشنهادات ما از جمله بارگذاری، بهبود تاخیر، افزایش تراکم سرور مرکز داده، بهینه سازی بهره وری انرژی و کاهش هزینه ها را افزایش می دهد.” بابلانی، معاون شرکت مایکروسافت برای Azure Core.
قرارداد Fungible به دنبال خرید Lumenisity در ماه گذشته مایکروسافت است که فناوری فیبر توخالی (HCF) را ارائه می دهد. به گفته بابلانی، Lumenisity «محصول HCF نوآورانه و پیشرو در صنعت را ارائه میکند که میتواند شبکهسازی سریع، قابل اعتماد و ایمن را برای سازمانهای جهانی، سازمانی و در مقیاس بزرگ فراهم کند».
بابلانی افزود، Lumenisity به مایکروسافت اجازه میدهد تا زیرساختهای ابری جهانی خود را بهینه کند و به مشتریان خدمات و پلتفرم ابری مایکروسافت با تأخیر و الزامات امنیتی دقیق خدمات ارائه کند.
منتظر اضافه شدن Fungible برای گسترش آن استراتژی باشید.
مری جاندر، تحلیلگر ارشد Futuriom میگوید: «دستیابی مایکروسافت به دو فناوری سطح مؤلفه، نشاندهنده تمرکز بر بهبود عملکرد محاسباتی، ذخیرهسازی و شبکه در Azure است.
DPU های Fungible
Fungible ارسال اولین تراشههای DPU خود را در سال 2020 آغاز کرد. این شرکت ادعا میکند که DPUهای آن میتوانند صدها یا حتی هزاران سرور محاسباتی و ذخیرهسازی را تجزیه و جمعآوری کنند. F1 DPU Fungible یک پردازنده 800 گیگابیت در ثانیه است که این شرکت برای تجزیه و تحلیل ذخیره سازی با کارایی بالا و لوازم امنیتی طراحی کرده است. Fungible S1 DPU یک پردازنده 200 گیگابیت بر ثانیه برای سرورهای محاسباتی استاندارد است که در سایت های میزبان اجرا می شوند. تمام خدمات زیرساخت را از CPU تخلیه می کند.
از آن زمان، Fungible لوازمی را راه اندازی کرده است که توسط DPU های خود تغذیه می شوند. از جمله آنها می توان به Fungible Storage Cluster اشاره کرد که این شرکت سال گذشته آن را ارتقا داد. Fungible سال گذشته GPU-Connect را نیز عرضه کرد که برای اتصال هر GPU به هر سروری که از طریق شبکه اترنت پیوند شده است طراحی شده است.
با این وجود، Fungible با رقبای بسیار بزرگتری در ساخت DPU ها روبرو است، از جمله Nvidia که DPU های BlueField خود را ارائه می دهد. سال گذشته، AMD وارد رقابت DPU شد و پنساندو را با قیمت 1.9 میلیارد دلار خریداری کرد. VMware سال گذشته vSphere 8 جدید خود را برای DPU ها بهینه کرد، در حالی که Dell، HPE و Lenovo در حال برنامه ریزی برای ارائه سرورهایی با DPU هستند.
Jander خاطرنشان کرد که همه تامین کنندگان اصلی تراشه با AWS، Microsoft و Google Cloud ارتباط دارند. به طور مشابه، او تأکید کرد که «AWS دارای سیلیکون و پردازندههای سفارشی اینتل برای سادهسازی عملکردهای اصلی سرویس ابری است». او به نوبه خود خاطرنشان کرد که Google Cloud از تراشه های Arm’s Ampere Altra برای تقویت زیرساخت خود استفاده می کند. بنابراین، مایکروسافت مجبور شد به همین ترتیب حرکت کند.
Jander تأکید کرد که برای ارائهدهندگان اصلی ابر، «مزیت داشتن فناوری زیربنایی» این است که «تامین عرضه، کاهش زمان انتظار و امکان فناوری رقابتیتر – حداقل در تئوری» است.
این مقاله برای اولین بار در سایت خواهر ما Channel Futures ظاهر شد.